Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Στην Αλεξάνδρεια η 8η Ποδηλατοπορεία την Κυριακή στις 11πμ - Πρόγραμμα

Σύλλογο «SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» , το Σύλλογο «Πολιτισμός- Φύση- Αθλητισμός» και την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στις δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα «Οδική Ασφάλεια και Παιδί» και διοργανώνουν την 8η Ποδηλατοπορεία στην Αλεξάνδρεια.
Με σύνθημα «Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία και ποδηλατοδρόμους σε κάθε συνοικία» πραγματοποιούνται ποδηλατοδρομίες, σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα, για την κατοχύρωση του δικαιώματος των παιδιών στην κυκλοφορία, καθώς η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε σε θανάτους παιδιών από τροχαία.
Την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 11 π.μ θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία στην Αλεξάνδρεια με σημείο εκκίνησης το Πνευματικό Κέντρο.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την ανάδειξη των «αόρατων» διαβάσεων πεζών και την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τα δικαιώματα πεζών και ποδηλατών.
Ζητούμενο είναι η διεκδίκηση ζωτικού κι ελεύθερου χώρου, όπου τα παιδιά θα μπορούν να κυκλοφορούν, να ζουν και να παίζουν, χωρίς τον τρόμο που έχουν επιβάλει τα μηχανοκίνητα μέσα, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στους πεζόδρομους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, παντού.
Αποτελεί ζωτική ανάγκη η ανάκτηση του δημόσιου χώρου και η δυνατότητα ελεύθερης, ασφαλούς, και –γιατί όχι; – ευχάριστης μετακίνησης για τα παιδιά, με τα πόδια, με ποδήλατο, πατίνι ή σκέιτ μπορντ.

Πρόγραμμα:
Ομιλίες: 11:00
8η Ποδηλατοπορεία: 11:30 Σημείο εκκίνησης Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας.
Διαδρομή : Η ποδηλατοπορεία θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί εντός της πόλης στην παρακάτω διαδρομή:
1. Αφετηρία: Βετσοπούλου (μπροστά απ' το Πνευματικό Κέντρο)
2. Αριστοτέλους
3. Εθνικής Αντίστασης
4. 25ης Μαρτίου
6. Μ. Αλεξάνδρου
7. Βετσοπούλου και τερματισμός στο σημείο αφετηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: