Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Xαραλαμπίδου από Επισκοπή Νάουσας: «Η κεντρική Μακεδονία μπορεί να παράξει»

Σε εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου στην Επισκοπή Νάουσας μίλησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονία, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Σάκη Χειμώνα.
            Στην ομιλία της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου τόνισε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της κεντρικής Μακεδονίας και στην κατάσταση του αγροτικού κόσμου «Για μας αυτός ο τόπος μπορεί να...
παράξει και να θρέψει τους κατοίκους του, αν δεν του επιβάλλεται το σχέδιο της παραγωγικής διάλυσης, της φτωχοποίησης και της εύνοιας των μεγάλων συμφερόντων. Μπορούν τα νέα παιδιά και να στήσουν συνεταιρισμούς, και να παράξουν και να τυποποιήσουν και να μεταποιήσουν αρκεί να υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία. Η περιφέρεια πρέπει να εξασφαλίσει δίκτυα διακίνησης αλλά και προώθησης στο εξωτερικό των τοπικών προϊόντων. Η εκχώρηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής πολιτικής στις πολυεθνικές και στις τράπεζες που έχουν διασωθεί με δικά μας χρήματα για να πάρουν την παραγωγή των αγροτών με τους δικούς τους όρους δεν συνιστά ανάπτυξη προς όφελος των αγροτών. Στην Ελλάδα της κλεμμένης αξιοπρέπειας ενώ καταστρέφονται οι αγρότες, σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων για μια σακούλα δωρεάν τομάτες».
            Αναφερόμενη στον ρόλο της Περιφέρειας σημείωσε ότι : «Για μας η Περιφέρεια έχει σαφή ρόλο και δεν μπορεί να είναι ο ουδέτερος παρατηρητής την μνημονιακής επέλασης, ο τοποτηρητής των πολιτικών επιλογών της κεντρικής εξουσίας. Εκλεκτός της συγκυβέρνησης και συνομιλητής του κύριου Φούχτελ και της Τρόικας, ο κ. Τζιτζικώστας, ως τώρα υλοποίησε κατά γράμμα όλες τις μνημονιακές επιλογές. Καταλαβαίνουμε όλοι τι ετοιμάζει αν επανεκλεγεί.»
            Νωρίτερα το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας πραγματοποίησε περιοδεία στο Κοπανό.
            Την Κυριακή και την Δευτέρα 4 και 5 Μαΐου οι περιοδείες της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Ημαθίας, με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Σάκη Χειμώνα, συνεχίζονται στη Μελίκη, την Αλεξάνδρεια και τα χωριά του Δ.Δ. Δόβρα που θα καταλήξει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Άγιο Γεώργιο.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: