Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Θα παίξουμε το μέλλον του δήμου κορώνα γράμματα;

του Στέργιου Μίχου*

Στις 18 Μαΐου οι πολίτες του Δήμου μας καλούνται να αποφασίσουν για τον επόμενο δήμαρχο μέσα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας.
Η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας είναι βέβαιο πως θα είναι δύσκολη και τα εργαλεία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών , την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη του τόπου μας ελάχιστα.
Η συμμετοχή του πολίτη.....
στις αποφάσεις , που τόσο έλλειψε από την διοίκηση Δημητριάδη , και η συνεργασία με τοπικούς φορείς και πρωτοβουλίες αποτελούν ένα απαραίτητο συστατικό που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ισόποση κατανομή πόρων , διαφάνεια και ανάδειξη των προβλημάτων από τους πολίτες αποτελώντας ταυτόχρονα μοχλό ανάπτυξης μέσο της παρουσίασης προτάσεων από τους πολίτες.
Η Συνεργασία Πολιτών είναι η μόνη δημοτική παράταξη η οποία ανέδειξε μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες τον υποψήφιο Δήμαρχο και δεσμεύεται πως η συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις θα αποτελέσει κεντρικό άξονα στη διοίκηση του Δήμου μας.

-          Η συμμετοχή του πολίτη σε ένα μέρος του προϋπολογισμού με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (συμμετοχικός προϋπολογισμός )
-          Η διαβούλευση με φορείς και πολίτες για όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου.
-          Η συμμετοχή των πολιτών στα Δημοτικά Συμβούλια με τρόπο παραγωγικό
-          Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αναφορά προβλημάτων , προτάσεις και ηλεκτρονική διαβούλευση.
-          Η θεσμοθέτηση των δημοψηφισμάτων για όλες τα σημαντικά θέματα  που αφορούν τον Δήμο μας.

Οι  πολίτες οφείλουν να επιλέξουν με σύνεση την επόμενη διοίκηση του Δήμου αντιλαμβανόμενοι πως οι παρατάξεις Δημητριάδη και Γκυρίνη έρχονται κατευθείαν από το παρελθόν ,αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος , στις 18 Μαΐου οι συνδημότες μας οφείλουν να τους στείλουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας επιλέγοντας να μην «παίξουν» το μέλλον του τόπου μας κορώνα – γράμματα , επιλέγοντας την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για την ανατροπή στον Δήμο Αλεξάνδρειας.
  
*Ο Στέργιος Μίχος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Συνεργασία Πολιτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: