Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Στα παρατημένα και ξεχασμένα χωριά από την απερχόμενη διοίκηση σήμερα ο Π. Γκυρίνης -Επισκέψεις σε Νεοχώρι και Άραχο

O Παν. Γκυρίνης στον Άραχο
Ολοκληρώθηκε η σημερινή περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη σε Νεοχώρι και Άραχο, δυο χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας που είναι ο...
ορισμός των παραμελημένων χωριών και που η απερχόμενη διοίκηση έχει κυριολεκτικά ξεχάσει ότι υπάρχουν στον δημοτικό χάρτη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας αφού αναφέρθηκε στις δραματικές ελλείψεις και παθογένειες της απερχόμενης διοίκησης που έχει αναγορεύσει το ίδιον όφελος και το βόλεμα των ημετέρων σε δημοτικό σπορ τόνισε ότι όλα αυτά θα αλλάξουν με την λαϊκή εντολή της 18ης Μαίου που θα αναδείξει νέα διοίκηση την παράταξη «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Ο Π. Γκυρίνης αφιέρωσε αρκετό χρόνο στα τοπικά προβλήματα. Για το Νεοχώρι είπε ότι οι πλημμύρες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που είναι εύκολο για να λυθεί αλλά εξ αιτίας της αδιαφορίας της διοίκησης δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Για την καθαριότητα και τα σκουπίδια είπε ότι η αποκομιδή θα γίνεται σε πολύ πιο τακτικά διαστήματα και όχι όπως τώρα. Για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων είπε ότι  η κατάσταση είναι σοβαρή αφού η άσχημη εικόνα που υπάρχει από χόρτα στις αυλές των σχολείων και στις εισόδους του χωριού αλλά και στην πλατεία είναι δείγμα της ανεπάρκειας της διοίκησης. «Όταν είναι να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στο χωριό, οι κάτοικοι αναγκάζονται μόνοι τους να παίρνουν τα χορτοκοπτικά τους για να καθαρίσουν το χωριό από τα χόρτα», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για τον ηλεκτροφωτισμό είπε ότι «Κάποιοι δρόμοι που έχουν σπίτια κατοικήσιμα, δεν έχουν δημοτικό φωτισμό. Από μόνοι τους δε μπορούν να το καλύψουν , είναι πολλά τα χρήματα που πρέπει να δώσουν. Άρα θέλουμε ηλεκτροφωτισμό από το δήμο σε όλους τους δρόμους». Και έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο κτήριο της κοινότητας που είναι εντελώς παρατημένο με σπασμένες πόρτες και παράθυρα.

Αμέσως μετά πήγε στον Άραχο όπου έγινε δεκτός από τους κατοίκους με πολύ μεγάλη θέρμη. Αναφερόμενος στα προβλήματα του χωριού είπε ότι επιβάλλεται η δημιουργία κόμβου στην είσοδο του χωριού, ότι πρέπει να ενισχυθεί τόσο ο αθλητικός όσο και ο πολιτιστικός σύλλογος, να αποπερατωθεί η εκκλησία του χωριού και να ολοκληρωθούν οι πεζοδρομήσεις που έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια.

Επίσης, αναφέρθηκε στο κτήριο νεολαίας που μένει αναξιοποίητο και είπε ότι πρέπει να δοθεί προς χρήση στους νέους ενώ για το μέγα ζήτημα του νερού είπε ότι ως νέα διοίκηση θα επιβλέπει την σωστή λειτουργία του δικτύου και την συντήρηση των φίλτρων. Τέλος απευθυνόμενος στους κατοίκους του Αράχου που ήταν στην συγκέντρωση είπε ότι με το πρόβλημα των κουνουπιών θα ασχοληθεί η νέα διοίκηση όπως και με το αίτημα του χωριού για πρόσβαση οδική προς τον δρόμο για Γιαννιτσά.

Το γραφείο τύπου


















Δεν υπάρχουν σχόλια: