Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

"ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ"* ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΚΥΡΙΝΗ / Στ. Μίχος

Στέργιος Μίχος
Η Ελλάδα από το 2009 ζει στην δίνη της οικονομικής κρίσης αποτέλεσμα των μεταπολιτευτικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην χώρα μας με επιστέγασμα την ένταξη στο μνημόνιο που σηματοδότησε την είσοδο της χώρας σε ένα αδιέξοδο τούνελ. Τα αποτελέσματα της κρίσης βιώνει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών, ανεργία, φτώχεια , εξαθλίωση και η νεολαία χωρίς μέλλον σε...
αναζήτηση μακρινών προορισμών.

 Όσοι περίμεναν πως εν μέσο κρίσης η προεκλογική περίοδος θα χαρακτηριζόταν από λιτότητα διαψεύστηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διακινούνται από τις παρατάξεις του κ. Δημητριάδη και κ. Γκυρίνη σε έναν αγώνα δρόμου για το Δημαρχικό θώκο. Χλιδάτα εκλογικά κέντρα, glamour εκδηλώσεις, τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες ενώ οι φημολογίες για εξαγορές υποψηφίων και συνειδήσεων με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και όχι μόνο, έχουν μπει στην καθημερινή διάταξη. 

Και όμως η λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποτελεί βασική αναγγελία για τους δυο υποψηφίους και ας είναι κενή νοήματος στα χείλη τους, συνυφασμένη με την φιλανθρωπία που θέλει τον πολίτη επαίτη και υποχείριο των ψηφοθηρικών διαθέσεων τους. 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σπυρίδης ανάγει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε βασικό άξονα της πολιτικής του με συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού ιστού με σκοπό την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότιμης. 

Η αναβάθμιση του κοινωνικού παντοπωλείου, η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου, η κάρτα αλληλεγγύης για ανέργους και ευπαθείς ομάδες (Οι κάτοχοι της «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες σε προσιτές τιμές ή με έκπτωση, ύστερα από συμφωνία του Δήμου με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς), η νομική υποστήριξη σε νοικοκυριά που απειλούνται με κατασχέσεις, η προστασία όσων απειλούνται με διακοπή ρεύματος, η μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε ανέργους και επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, η δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, η μείωση κατά 50% των εισιτηρίων στον θερινό κινηματογράφο και στις συναυλίες σε ανέργους και ευπαθείς ομάδες είναι μερικά μόνο από τα προγραμματικά μέτρα για την στήριξη των οικογενειών που πλήγηκαν από την κρίση. 

Πιστεύω πως οι συμπολίτες μας έχουν και μνήμη και κρίση και στις 18 Μαΐου θα ψηφίσουν για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αλλαγή στον Δήμο και θα κάνουν το πρώτο βήμα για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης στην χώρα μας. 

 Μίχος Στέργιος 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε Αλεξάνδρειας. 

 *Η ιστορική φράση, «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο , ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. 
 Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις - διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: