Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τραγικό περιστατικό στο κέντρο της Αλεξάνδρειας καταδεικνύει την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του Δήμου Αλεξάνδρειας


Σήμερα το πρωί τέσσερις συμπολίτες στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, έξω από το Πνευματικό Κέντρο, γίναμε μάρτυρες μιας προσωπικής τραγωδίας που αναδεικνύει την τραγική απουσία κοινωνικών υπηρεσιών τόσο σε επίπεδο Νομαρχίας όσο και στο επίπεδο του δήμου Αλεξάνδρειας.

Μια νεαρή κοπέλα, εμφανώς καταπονημένη, από...μικρό χωριό του δήμου Αλεξάνδρειας είχε γείρει στο παρτέρι της πλατείας για να κοιμηθεί. Ήταν ξυπόλητη, είχε όψη χαμένη και ήταν νηστική. Προφανώς ήταν ξενυχτισμένη και μόλις βρήκε ένα σημείο με ήλιο έγειρε να κοιμηθεί.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και προέκυψε ότι είναι γνώριμη της συγκεκριμένης υπηρεσίας γιατί προφανώς την έχει περιμαζέψει κι άλλες φορές. Με ευγένεια το αστυνομικό όργανο την έβαλε στο όχημα για να την οδηγήσει στο σπίτι της ή σε κάποια κοινωνική υπηρεσία που βέβαια αναζητείται.

Το περιστατικό αυτό σε συνδυασμό με άλλα που καθημερινά βλέπουμε στο κέντρο της πόλης καταδεικνύουν την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του δήμου Αλεξάνδρειας. Τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος Δημητριάδης όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων ούτε καν σκέφτηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα και πολύ περισσότερο ότι πρέπει να το λύσουν.

Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά θα πρέπει να απολογηθούν για το γεγονός ότι δεν ενεργοποίησαν αφού πρώτα στελεχώσουν  την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Μια υπηρεσία που προφανώς βρίσκεται μόνο στα χαρτιά και χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο πλην της δράσης του λεγόμενου "κοινωνικού παντοπωλείου" που καμιά υπηρεσία δεν πρόσφερε στον εξαθλιωμένο λαό του δήμου.

Είναι προφανές ότι η νέα διοίκηση του δήμου θα πρέπει να εστιάσει προς το ζήτημα αυτό. Πρέπει να στελεχώσει την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και να δημιουργήσει μια τέτοια δομή που να φιλοξενεί αστέγους, διωγμένους, κακοποιημένους κλπ συμπολίτες. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση που μάλλον με μαθηματική ακρίβεια θα συνεχίζεται και θα οξύνεται εξ αιτίας της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: