Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πρόβλεψη- Ο λαός θα τιμωρήσει τον Δημητριάδη και μάλιστα πολύ αυστηρά....

Το "έγκλημα και τιμωρία" ασφαλώς θα το γνωρίζετε. Κλασσικό έργο του Ντοστογιέφσκι  που έχει ως πρωταγωνιστή έναν φοιτητή που για να αντιδράσει στην κοινωνική αδικία γίνεται δολοφόνος.
Το θυμήθηκα αυτό με αφορμή μια συζήτηση που είχα χτες με έναν φίλο που όσες φορές μίλησα μαζί του κατά τις προεκλογικές περιόδους έπεφτε "μέσα" στις προβλέψεις του εξ αιτίας της όσμωσης με τον κόσμο που είχε και γιατί ερμήνευε τα γεγονότα με το... κριτήριο του μέσου ανθρώπου. Μ΄ άλλα λόγια "το έχει" ο φίλος και γι αυτό προκύπτει το σημείωμα αυτό.

Μου έλεγε λοιπόν ο συζητητής ότι ο Δημητριάδης θα πατώσει στις ερχόμενες εκλογές διότι ο κόσμος θέλει να τιμωρήσει. Θέλει να τιμωρήσει τα δικά του εγκληματικά λάθη που διέπραξε κατά την τετράχρονη θητεία του. Διότι θέλει να τον τιμωρήσει που έχει εναγκαλιστεί με τους μνημονιακούς βουλευτές της ΝΔ. Διότι θέλει να τον τιμωρήσει που ενώ είναι ήδη 12 χρόνια δήμαρχος και όντας στα 65 του χρόνια θέλει άλλα πέντε για να φτάσει στα 17 χρόνια δήμαρχος και όταν ολοκληρώσει να φύγει και να είναι "πατημένα" 70αρης.
Είπαμε κι άλλα πολλά και στο τέλος του ζήτησα τα προγνωστικά του. Μου τα είπε και με άφησε άναυδο. Δεν τον πίστευα. Θυμήθηκα που πρόβλεψε την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ το 2012 που από το 44% προσγειώθηκε στο 12%.
Είπε λοιπόν ότι ο Δημητριάδης μετά βίας θα αγγίξει το 30%. Είπε ότι ο Γκυρίνης θα είναι πάνω από 45% και ο Σπυρίδης θα κινηθεί μεταξύ 16-18% και ο Αλευράς γύρω στο 6%.
Μείναμε εκεί και είπαμε ότι θα τα πούμε μετά τις εκλογές της 18ης Μαΐου.  

Λέτε να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά ο Δημητριάδης και η παρέα του; Ίσως. Ο λαός έχει κριτήριο και ξέρει. Θα το εκφράσει στην κάλπη; 
Θα δείξει λίαν συντόμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: